یکی از روش‌هایی که این روزها بسیاری از پزشکان به عنوان مکمل درمان توصیه می‌کنند، ماساژ درمانی است. ماساژ به عنوان مکمل درمان می‎‌تواند بسیاری از تنش‌های شما را از بین ببرد و مراحل درمان شما را تسریع ببخشد. اگر برای شما نیز سوال است که ماساژ چیست پیشنهاد می‌کنم حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

ماساژ چیست؟

تقریبا همه‌ی ما با ماساژ آشنایی داریم چرا که از قدیم‌الایام مشت و مال در فرهنگ ما بوده و امروزه نیز به شیوه‌ی جدید خود را به نمایش گذاشته است. به طور کلی می‌توان ماساژ را نوازش، مالش، ورز دادن، گرم‌کردن، غلتاندن و فشار دادن پوست، ماهیچه‌‌ها، عضلات، تاندون‌ها و رباط‌ها تعریف کرد. در این روش درمانی از تمامی این تکنیک‌ها در طول ماساژ برای وارد کردن فشار به عضلات و مفاصل بدن استفاده می‌شود.

همین تکنیک‌های متنوع باعث شده است که امروزه انواع ماساژ با اهداف مختلف به وجود بیاید. مثلا ماساژ سوئدی برای رفع گره‌های عضلانی و ایجاد آرامش کاربرد دارد چرا که تکنیک‌های آن بسیار ملایم و با فشار کم هستند. یا مثلا ماساژ ورزشی را داریم که برای افرادی مثل ورزشکاران که در معرض آسیب عضلانی مکرر قرار دارند، توصیه می‌شود. در بخش بعدی در مورد انواع ماساژ به طور مفصل صحبت کرده‌ایم و محبوب‌ترین انواع ماساژ را معرفی کرده‌ایم.

ماساژ علاوه بر آرامش‌بخشی در درمان برخی از مشکلات نیز بکار برده می‌شود و می‌تواند در بهبود شرایط جسمی شما مفید باشد. مثلا بسیاری از متخصصان ماساژ را در تسکین دردهای مزمن مثل کمر درد و آرتروز نیز موثر می‌دانند. در ادامه به فواید ماساژ پرداخته‌ایم.

فواید ماساژ درمانی

·        آرامش‌بخشی

اگر تجربه ماساژ را داشته باشید، حتما حال خوب و آرامش‌بخشی پس از ماساژ را حس کرده‌اید. ماساژ می‌تواند هر گونه تنش و ناراحتی را از شما دور کند و حس آرامش‌بخشی به شما بدهد.

·        کاهش استرس و اضطراب

کاهش استرس و اضطراب از دیگر فواید ماساژ درمانی است که می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود ببخشد.

·        تعدیل فشار خون

شاید برای شما عجیب باشد اما باید بگوییم که ماساژ می‌تواند فشار خون شما را در حد اعتدال نگهدارد و از مشکلات جدی جلوگیری کند.

·        تسکین دردهای مزمن

اگر شما از مشکلاتی مثل کمردرد یا آرتروز رنج می‌برید، ما به شما ماساژ درمانی را توصیه می‌کنیم. ماساژ درمانی می‌تواند بسیاری از مشکلات  مرتبط با کمردرد و آرتروز را درمان کند.

·        درمان بی‌خوابی

یکی دیگر از فواید ماساژ درمانی تاثیر مثبت آن بر روی دستگاه عصبی بدن است که نتیجه‌ی آن رهایی شما از مشکلاتی مثل بی‌خوابی و سردرد است.

·        افزایش جریان خون

ماساژ جریان خون را تقویت کرده و باعث می‌شود که مقدار خون بیشتری به قلب پمپاژ شود. بهبود گردش در سلامتی کلی قلب مفید بوده و باعث بهبود فشار خون بالا و در نتیجه تقویت قلب می‌شود.

·        حذف سموم

از فواید ماساژ می‌توان به حذف  مواد زائد مثل سموم، دی‌اکسیدکربن و آب اضافی از بدن اشاره کرد. ماساژ با پاکسازی بدن از مواد زائد از ایجاد یبوست و بوی ناخوشایند در مدفوع جلوگیری کرده و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

·        جلوگیری از تنش‌ها و گرفتگی‌های عضلانی

ماساژ اسپاسم و گرفتگی عضلانی را رفع می‌کند و کشش و نیروی عضلات را بهبود می‌بخشد. همینطور ماساژ می‌تواند خستگی و کوفتگی را برطرف کند.

·        بهبود دستگاه تنفسی

یکی دیگر از تاثیرات مثبت ماساژ بر روی دستگاه تنفسی است که آسم و هر گونه تنش در ریه‌ها را از بین می‌برد.

البته فواید ماساژ فقط محدود به این چند مورد نیست و می‌تواند در درمان بیماری‌هایی همچون سکته مغزی، سرطان و زوال عقل نیز موثر باشد. ماساژ حتی در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز موثر می‌باشد.

انواع ماساژ

ما در بالا در مورد اینکه ماساژ چیست و چه فوایدی دارد صحبت کردیم در زیر به معرفی رایج‌ترین ماساژها پرداخته‌ایم.

ماساژ سوئدی

این ماساژ دارای تکنیک‌های ملایمی بوده و اگر تا به حال ماساژ نداشته‌اید، بهتر است که با این نوع ماساژ شروع کنید.

ماساژ تایلندی

اگر به دنبال ماساژ پرانرژی‌تر و سخت‌تر هستید، ماساژ تایلندی انتخاب بهتری است. در این ماساژ درمانگر از دست و پاهای خود برای اعمال تکنیک‌های مختلف استفاده می‌کند.

ماساژ ورزشی

همانطور که از نامش مشخص است، این ماساژ بیشتر برای ورزشکاران و افرادی که در معرض آسیب عضلانی مکرر قرار دارند، توصیه می‌شود. این ماساژ می‌تواند بدن شما را از هر گونه آسیب در طول تمرینات دور نگه دارد.

ماساژ سنگ داغ

در این ماساژ از سنگ‌های داغ در طول ماساژ استفاده می‌شود. سنگ‌های داغ دارای فواید درمانی زیادی هستند و می‌توانند به تسکین درد، افزایش جریان خون، کاهش استرس، تنظیم خواب و تقویت ایمنی بدن کمک کنند.

ماساژ شیاتسو

در این ماساژ با استفاده از فشارِ انگشتان فرد ماساژ داده می‌شود و گاها کف دست‌ها، بازوها و حتی پاها بکار برده می‌شوند. هدف ماساژ شیاتسو باز کردن انسداد qiیا انرژی چی است.

از دیگر انواع رایج ماساژ می‌توان به ماساژ تخلیه لنفاوی، ماساژ آروماتراپی، ماساژ بافت عمیق، ماساژ رفلکسولوژی، ماساژ نقاط ماشه‌ای، ماساژ صندلی، ماساژ بارداری و کرانیوساکرال تراپی یا ماساژ سر اشاره کرد.

در این مطلب سعی کردیم به سوال ماساژ چیست پاسخ دهیم و هرآنچه که باید راجع به ماساژ بدن می‌دانستید را با شما در میان بگذاریم. خوشحال می‌شویم که نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

 

آردینی اوخو
دوشنبه 7 شهریور 1401
بؤلوملر :